Ik wist al op jonge leeftijd dat ik beeldend kunstenaar wilde worden en sieraden maakte ik al toen ik twaalf was van paperclips en kraaltjes. Als studierichting koos ik daarom de opleiding goud- en zilversmeden aan de vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam (inmiddels opgeheven). Ik won daar met mijn eindexamenstuk de eerste prijs bij de vakrichting zilversmeden.

Sinds 1999 heb ik me gevestigd als edelsmid - sieradenontwerper. Mijn favoriete techniek bij het edelsmeden is het ciseleren. Bij het ciseleren wordt een reliëfdesign direct met hamer en pons aangebracht in dun plaatmateriaal. Deze oude techniek wordt niet veel meer gebruikt, maar ik vind dat deze methode mij de beste mogelijkheid geeft om de vormen die ik wil maken om te zetten in edelmetaal.
Ook werk ik graag met fijn zilverdraad om een sierlijk en luchtig lijnenspel te maken, al dan niet gecombineerd met de ciseleertechniek.

Geïnspireerd door vormen uit de natuur en Art Nouveau-elementen maak ik, met de traditonele technieken, niet-alledaagse sieraden: organisch gevormde kunststukjes die uit een sprookjesachtige wereld lijken te komen.
De ontwerpen ontstaan veelal eerst op papier in het schetsboekje dat ik altijd met me meedraag. Als mijn hart sneller gaat kloppen van een getekend ontwerp, wordt deze  door mij uitgevoerd in edelmetaal en komt de tekening tot leven om te worden gedragen.
Alle sieraden zijn handgemaakte unica van zilver, goud en/of koper met parels en soms een bijzondere edelsteen.

 

 

 

© 2018 - 2024 sacha ofman | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel